Wat vond je van het Festival?

Goed georganiseerd, zorgvuldig, doordacht, netjes verzorgd.

Wat vond je van het Festival?

Goed dat jullie dit doen! De locatie, sfeer en werksessies maakten het een feestje!

Wat vond je van het Festival?

Een geslaagde middag. Fijne sfeer, echt een feestje!

Het SPL Kennisfestival 30 juni 2022
Bubbels & bruggenbouwen

Donderdag 30 juni 2022 vierden we het eerste SPL Festival. Waarom? Omdat we alle reden hebben tot een feestje! De Sallandse Praktijkleerroute staat als een huis. De eerste studenten zijn dit jaar afgestudeerd en we hebben met elkaar veel ervaring en kennis opgedaan met praktijk- en ervaringsgericht leren. De SPL is gegroeid naar een mooie en rijke hybride leeromgeving. Daar zijn we onze organisaties én samenwerkingspartners uit de zorg en welzijn, het onderwijs én natuurlijk onze studenten dankbaar voor!

Het SPL Festival stond helemaal in het teken van bruggenbouwen en kennis delen. We hebben de verbinding gelegd tussen zorg en onderwijs en alle betrokken ‘spelers in het veld’ om elkaar te versterken. Dit alles onder de inspirerende leiding van dagvoorzitter André van der Zee. Hij nam ons mee in de wereld van nieuwe ontwikkelingen in de zorg en welzijn, hybride leren, boundary crossing en een leven lang leren.

Kijk de inspiratiesessies terug!

Het festival stond bol van boeiende inspiratiesessies. Van complementaire zorg en technologie tot hybride leren en praktijkgericht leren. Van een aantal sessies zijn er presentaties. Bekijk hieronder het overzicht:
Ontwerpen van praktijkleerroutes op de grens van school en werk
(Erica Bouw, Beroepsonderwijs Hogeschool Utrecht)
De béste manier van leren bestaat niet
(Esther Ouwerkerk, praktijkopleider SPL)
Complementaire zorg, een holistische benadering in de zorg
(Hendrik Jan Bonte docent Landstede, Marieke Roelofs en Marga Tuin WZC Humanitas)
– Floortje, je nieuwe digitale collega
(Laura Steman, projectleider Technologie voor warme zorg)

Tommie Niessen: zorg is iets wat ons als mensen verbindt

Gastspreker op het festival was Tommie Niessen (bekend van o.a. Tommie in de zorg). Hij schrijft, filmt en spreekt over de zorg. Alles met één doel; de zorg op een positieve en vooral realistische manier op de kaart zetten. Werken in de zorg is mooi en daar mogen we trots op zijn. En dat heeft hij ons op een inspirerende wijze verteld tijdens het SPL Festival. Tommie: ‘Het is een uitdaging om de oudere mensen weer mens te laten zijn. Samen hebben we één doel: mensen helpen en verzorgen. Laat zien dat je trots bent op wat je doet. Dat kan al heel simpel en klein, bijvoorbeeld door over je werk te vertellen op een verjaardag, aan je vrienden en je familie.’

Ja leren in de
praktijk is wat voor mij! Ik ontvang graag meer informatie.

Informatie Aanvragen Popup

Ja, ik meld mij aan!

Ja, ik meld mij aan voor de terugkomsessie op 11 oktober 2021

Ja, ik meld mij aan voor de training Werkbegeleiders 2021-2022

Scroll naar boven