Over Ons

Samenwerking tussen zorg en onderwijs

MBO Landstede en Aventus werken samen met diverse zorgorganisaties binnen de Sallandse Praktijkleerroute. Zij leiden studenten in de praktijk op tot toekomstgerichte zorgprofessionals. Professionals die ondernemend zijn, in zijn voor nieuwe kansen en mogelijkheden, interesse hebben in zorgtechnologie en midden in de praktijk staan. 

Nieuwe aanpak

Leren in de praktijk

De zorgorganisaties kiezen hierbij voor een unieke en vernieuwende aanpak: een praktijkleerroute.

Waarom? De zorg verandert. De mensen en maatschappij ook. En heel belangrijk, de (toekomstige) arbeidsmarkt in Salland. Met deze nieuwe aanpak spelen we hier op in. We zorgen voor voldoende gekwalificeerde medewerkers die passen bij de zorgvraag en dat de zorgmedewerkers de zorg kunnen leveren die nodig is’.

Hoe? Door de toekomstige zorgprofessionals goed voor te bereiden op en ze te leren in te spelen op de vraag van cliënten en zorg die steeds complexer wordt. Studenten leren in de praktijk. Ze lopen het hele jaar door stage bij een organisatie, stellen hun eigen leerdoelen, bedenken zelf hun leervragen en gaan daar actief mee aan de slag. Wat ze leren in praktijk, bespreken ze wekelijks met hun docent, werkbegeleider en medestudenten in het Leerhuis. De studenten zijn ondernemend, leergierig en staan open voor vernieuwing. Een mooiere combinatie van praktijk en theorie is er niet!

Onze visie op leren

Voor de Sallandse Praktijkleerroute staan de volgende uitgangspunten centraal:

  • Talent komt optimaal tot haar recht.
  • De (aankomende) professional is zelf verantwoordelijk voor haar ontwikkeling.
  • Ontdekken en ontwikkelen: Student, docent, stage- en werkbegeleiders ondersteunen en stimuleren elkaar hierbij. Zo ontstaat een zogenaamde ‘leerdriehoek’.
  • Praktijk en skills van de toekomst zijn geïntegreerd in het leerprogramma.
  • Een hybride leergemeenschap: gericht op persoonsgerichte zorg, waarbij de wensen en behoeften van cliënten/bewoners voorop staan. En waar ervarings- en vraaggericht geleerd wordt.
  • Er wordt opgeleid tot een erkend diploma.

Uitdagende stage- en werkplekken

Studenten doen bij minimaal twee zorgorganisaties praktijkervaring op. Zo worden ze niet alleen breed opgeleid, maar ontdekken ze ook wat het beste bij ze past.
Onder andere onderstaande zorgorganisaties bieden stage-/leerplekken binnen de Sallandse Praktijkleerroute:

Meer informatie?


Neem contact op met ons op via:
E-mail: spl@landstede.nl

Ja leren in de
praktijk is wat voor mij! Ik ontvang graag meer informatie.

Informatie Aanvragen Popup

Ja, ik meld mij aan!

Ja, ik meld mij aan voor de terugkomsessie op 11 oktober 2021

Ja, ik meld mij aan voor de training Werkbegeleiders 2021-2022

Scroll naar boven