Tips

  1. Contactgegevens
    Voordat je op automatische piloot je contactgegevens op je cv zet, tel even tot 10. Want dit is een alinea waar je al een verschil kunt maken. Heb jij je rijbewijs? Zet het erbij. Heb je vrijwilligerswerk of een opleiding gedaan dat relevant is voor de Sallandse Praktijkleerroute? Of heb je op een andere manier al ervaring met zorg en welzijn opgedaan. Zet het erbij!
    Onmisbare contactgegevens zijn:
    – je voor- en achternaam, adres, geboortedatum, telefoonnummer en je emailadres.
  2. Stukje over jezelf
    Een goede manier om je cv eruit te laten springen? Zet een kort, persoonlijk stukje over jezelf erin. Vraag aan vrienden of familie hoe ze jou zien. Waar jij volgens hen goed in bent. Waar liggen je interesses? Maak hier een kort leuk verhaaltje van.
  3. Werkervaring
    Voor de Sallandse Praktijkleerroute heb je geen werkervaring in de zorg nodig. Maar stel dat je die al wel hebt. Of dat je vrijwilligerswerk hebt gedaan of wellicht (tijdelijk) mantelzorger bent geweest, zet dat er in. Schrik niet als je geen ervaring in de zorg hebt. Veel belangrijker is dat je gemotiveerd en enthousiast bent. Dus ook je hobby kan interessant zijn of bijbaantjes die je hebt gehad.
    Wil je echter de route Werken & Leren volgen, dan is uiteraard je werkervaring wel van belang. Wij horen graag waar je werkt of hebt gewerkt, wat je werk inhield en waarom je naar de zorg wilt overstappen.
  4. Opleidingen
    Zet je schooldiploma’s in volgorde van meest recent naar ouder. Heb je na je middelbare schooltijd ook opleidingen gevolgd? Zet ook deze in volgorde van meest recent naar ouder.
  5. Cv met foto: ja of nee?
    Wel een foto op je cv? Geen foto op je cv? Wij zeggen: graag een cv met foto. Een simpele portretfoto gemaakt met daglicht waarbij je recht in de camera kijkt en glimlacht, is altijd goed. Dan hebben we meteen een gezicht bij een naam.

  1. Maak je brief persoonlijk.
    We willen heel graag weten wie je bent, wat je doet en wat je drijft. Maak je brief daarom persoonlijk en laat zien wie je bent. Stel jezelf voor, laat zien wat je al gedaan hebt en toon je ambitie. Heb je bijvoorbeeld al werkervaring (in de zorg)? Heb je vrijwilligerswerk gedaan? Wat zijn je hobby’s?
  2. Richt je brief aan de contactpersoon.
    Begin je aanhef van de brief niet met Geachte heer, mevrouw. Nee, maak het persoonlijk. Schrijf in je aanhef dan ook de naam van je contactpersoon.
  3. Schrijf niet ingewikkeld en vermijd clichés.
    Schrijf een motivatiebrief waaruit blijkt dat je oprecht enthousiast bent over de Sallandse Praktijkleerroute. Ga vooral niet heel ingewikkeld met formeel taalgebruik schrijven. Belangrijk is dat je brief lekker leest, geen taal- of spelfouten heeft en enthousiasme uitstraalt. Vertel dan ook vooral waarom deze opleiding je aanspreekt en waarom dit goed bij jou past. Geef als het even kan ook een voorbeeld waaruit blijkt dat het inderdaad goed bij je past.
    Voorkom het schrijven van meest gebruikte clichés als:
    â–ª ik ben een mensenmens;
    â–ª ik werk graag met mensen;
    â–ª ik ben een teamplayer.
  4. Schrijf een brief die aansluit bij wat er gevraagd wordt.
    De Sallandse Praktijkleerroute is voor ondernemende mensen die gemotiveerd zijn, zelfstandig kunnen leren en van aanpakken weten. Herken jij jezelf hier in? Schrijf dat op in de brief. Leg een link tussen hoe jij bent en wat er binnen de Sallandse Praktijkleerroute van je verwacht wordt. Ben jij inderdaad ondernemend? Geef dan een voorbeeld waaruit dat blijkt.
  5. Check op taalfouten.
    Gebruik Word spellingscontrole en laat een kennis of familielid jouw motivatiebrief nog een keer nakijken.

    Succes ermee! We zien je motivatie graag tegemoet.

Tijdens de speeddate maak je kennis met de contactpersonen van twee zorgorganisaties en van Landstede. De speeddate lijkt een beetje op een echte date. Het is vooral bedoeld als eerste korte kennismaking. Wij zijn natuurlijk erg benieuwd waarom je graag de Sallandse Praktijkleerroute wilt volgen en waarom je in de zorg wilt werken. En jij hebt ongetwijfeld ook vragen. Zet deze vragen voor jezelf op papier en neem ze mee. Zo weet je zeker dat je niets vergeet. Lees ook nog eens je motivatie door, dat helpt om te vertellen wat je graag wilt.

Het selectiegesprek is een belangrijk gesprek te vergelijken met een sollicitatiegesprek. De combinatie van een baan en opleiding in de zorg kan namelijk best pittig zijn op sommige momenten. Je hebt namelijk een baan voor 24 uur terwijl je daarnaast ook nog uren steekt in de opleiding. Tijdens het selectiegesprek nemen we dit alles met je door. Wat zijn jouw verwachtingen? Kun je het goed combineren met thuis? Ook heb je wellicht zelf ook nog vragen. Dan is dit een mooie gelegenheid om die te stellen.

Ja leren in de
praktijk is wat voor mij! Ik ontvang graag meer informatie.

Informatie Aanvragen Popup

Ja, ik meld mij aan!

Ja, ik meld mij aan voor de terugkomsessie op 11 oktober 2021

Ja, ik meld mij aan voor de training Werkbegeleiders 2021-2022

Scroll naar boven