Veel gestelde vragen

Anders dan bij reguliere opleidingen leer je door de ervaring van het moment. Wat je tegenkomt tijdens je stage of werk, koppel je meteen aan de theorie van de modules. Daardoor leer je effectiever. Ieder studiejaar doe je ervaring op bij een andere zorgorganisatie. Daar werk je jaarrond mee, dus niet slechts een paar stageweken per jaar zoals bij reguliere opleidingen. Jij bepaalt zelf hoe je leert en welke modules je wanneer afrondt. Je docent en begeleider begeleiden je hier in. Met je collega’s op de werkvloer ga je op zoek naar antwoorden om de zorg voor de cliënt op een zo goed mogelijke manier te kunnen uitvoeren.

Als tijdens de selectie blijkt dat je goed past bij de Sallandse Praktijkleerroute, kun je je voorkeuren voor zorgorganisaties aangeven. Hier houden we zoveel mogelijk rekening mee. Gaandeweg de leerroute zal steeds duidelijk(er) worden waar jouw leerbehoefte ligt en welke leervragen jij hebt. Aan de hand daarvan beslis je voor een volgend leerjaar samen met je werkbegeleider en coach welke zorgorganisatie het meest passend is. Zo wordt je uitgedaagd om ervaring op te doen met verschillende doelgroepen en ontdek je wat het beste bij je past.

Ja hoor, wat ons betreft ben je nooit te oud om te leren. In het begin zal het wel even wennen zijn. Maar motivatie is het belangrijkste! Belangrijk is dat je je vooraf een goed beeld vormt over (het werken in) de zorg. En dat het thuisfront ook achter je keuze staat. De combinatie leren en werken vraagt immers tijd en energie. Maar als het goed is, krijg je er juist ook veel positieve energie van!

Dat klopt. Je hoeft niet meer hele dagen terug de schoolbanken in. Je docent komt naar jouw stage/werkplek om je daar te begeleiden. Daarnaast heb je gezamenlijke leermomenten met je docent en medestudenten in het Leerhuis. Het Leerhuis is gevestigd in een woonzorgcentrum. Dus ook middenin de praktijk!

De Sallandse Praktijkleerroute is een hele leuke en leerzame ‘opleiding’. Maar vraagt wel zelfdiscipline en doorzettingsvermogen. Je krijgt namelijk veel eigen verantwoordelijkheid en dat moet je wel aan kunnen. Maar ben je ondernemend en zelfstandig, bepaal je graag zelf je leertempo en wil je graag leren? Dan ben je op een heel eind op de goede weg! Daarnaast is het ook belangrijk dat je open staat voor vernieuwing. In de zorg verandert de komende jaren veel. En wij leiden je graag op voor de toekomst. Daarom is er binnen de opleiding vooral (ook) aandacht voor innoveren en ondernemen.

Blijkt bij het selectiegesprek dat onze zorgorganisaties en het onderwijs graag verder willen met jou, dan doe je nog een capaciteitentest. Dit om te ontdekken of jouw capaciteiten passen bij de opleiding. Als blijkt dat deze manier van opleiden toch minder geschikt voor jou is, zullen onze onderwijspartners met jou op zoek gaan naar een passende vorm/route om je doel te bereiken.

Nee hoor. Bijde Sallandse Praktijkleerroute krijg je juist alle kans om te ontdekken welk werk en welke doelgroep het beste bij je past. Tijdens je opleiding doe je namelijk ervaring op bij minimaal twee verschillende zorgorganisaties. Na het behalen van je diplomaheb je ook gegarandeerd een baan bij één van de 12 deelnemende organisaties. Jij geeft aan bij welke van de 12 organisaties je het liefst wilt werken. Is er op dat moment ook een plek, dan word je daar bij voorkeur geplaatst. En als toch blijkt dat jouw eerste voorkeur niet helemaal passend is, kun je binnen de samenwerkende zorgorganisaties mogelijk een geschikte(re) vacature vinden.

Ja leren in de
praktijk is wat voor mij! Ik ontvang graag meer informatie.

Informatie Aanvragen Popup

Ja, ik meld mij aan!

Ja, ik meld mij aan voor de terugkomsessie op 11 oktober 2021

Ja, ik meld mij aan voor de training Werkbegeleiders 2021-2022

Scroll naar boven