PraktijkPakket: leuk én nuttig

Het idee

PraktijkPakket voor werkbegeleiders

Studenten worden op de werkvloer begeleid door werkbegeleiders. Op dit moment zijn er zo’n dertig werkbegeleiders actief. Zij begeleiden niet op de ‘ouderwetse’ manier middels instructies, maar juist vraag- en ervaringsgericht. Dat vraagt een andere manier van coachen en vragen stellen en dus een andere manier van denken en werken.

Om de werkbegeleiders hierbij te ondersteunen, krijgen ze de training ‘Werkbegeleider zoekt leervraag’. Een training in het praktijkgericht begeleiden en coachen van studenten. Hierbij staat centraal het hybride leren in de praktijk van een professionele leeromgeving. Bij de afronding van de training ontvangen de werkbegeleiders het PraktijkPakket. Het pakket is niet alleen leuk om te ontvangen, maar is ook zeer welkom voor de dagelijkse begeleiding.

Wat zit er in het PraktijkPakket?

Het pakket maakt nieuwsgierig, prikkelt, daagt uit en zet aan tot doen én delen met collega’s, het team en de zorgorganisatie. Het bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Poster met informatie over de Sallandse Praktijkleerroute.
  • Bewijs van deelname aan de training.
Om samen met studenten (en collega’s) te doen:
  • Kletskaarten voor een leuk en fijn gesprek.
  • Waaier met tips & tricks (informatief en ondersteunend)

Tips & tricks

De waaier is een handig hulpmiddel in pocketformaat bij de ondersteuning. Hoe help je de student op weg? Hoe geef je feedback? Hoe zorg je voor duidelijke communicatie? En meer. Daarnaast vind je in de waaier algemene informatie over de Sallandse Praktijkleerroute. Kortom, altijd handig om bij je te hebben!

Hé jij daar! Zin in een kletspraatje?

Misschien ken je ze wel; die leuke kletskaarten over het leven, voor een avondje gezelligheid, over vakantie, voor kids, et cetera. Vergelijkbaar hebben de werkbegeleiders ook kletskaarten. Gewoon als ze even met een student of collega zitten. Denk aan vragen als; ‘Waar ik het meest trots op ben, is…’, ‘Wat mij vandaag het meest heeft verrast, is…’, ‘Wat vind jij het leukste aan je werk in de zorg?’

Ja leren in de
praktijk is wat voor mij! Ik ontvang graag meer informatie.

Informatie Aanvragen Popup

Ja, ik meld mij aan!

Ja, ik meld mij aan voor de terugkomsessie op 11 oktober 2021

Ja, ik meld mij aan voor de training Werkbegeleiders 2021-2022

Scroll naar boven