Kim (BOL VIG/MZ3)

‘Ik krijg hier de kans om veel te leren en te ervaren’

Kim volgde een reguliere opleiding voor Verpleegkundige niveau 4. Daar leerde ze vooral uit boeken, terwijl ze juist graag wilde meekijken op de werkvloer. Daarom stapte ze over naar de Sallandse Praktijkleerroute.

Waarom past de SPL goed bij jou?

‘Ik ben echt een praktijkmens. Ik wil graag dingen zien en doen. Die kans krijg ik nu via de SPL.’

Waar loop je stage en hoe bevalt dat?

‘Ik werk nu bij WZC Humanitas. Daar werk ik met allerlei verschillende mensen, jong en oud. Ik ben graag bezig met ouderen. Ik vind het leuk om met ze te praten, te wandelen en ervoor te zorgen dat ze het naar hun zin hebben. Tijdens mijn werk maak ik van alles mee. Ik vraag ook aan mijn collega’s of ik met ze mee mag kijken, daar leer ik heel veel van!’

Wat is volgens jou het grote verschil tussen SPL en een reguliere zorgopleiding?

‘Het leuke aan SPL is dat je alle kans krijgt om te leren en te ervaren. Bij mijn vorige opleiding had ik nog nooit iets in de praktijk gedaan. Bij de SPL is dat heel anders. Je kunt en mag alles vragen, zowel aan je collega’s en werkbegeleider op je stageadres als de docent in het Leerhuis. Je neemt zelf het initiatief om iets te leren.’

Heb je nog een tip voor anderen?

‘Ja zeker. Als je graag wilt leren en zelf ook echt gemotiveerd bent en initiatief durft te nemen, is de SPL een hele goede opleiding.’

Meer Verhalen van studenten

Ja leren in de
praktijk is wat voor mij! Ik ontvang graag meer informatie.

Informatie Aanvragen Popup

Ja, ik meld mij aan!

Ja, ik meld mij aan voor de terugkomsessie op 11 oktober 2021

Ja, ik meld mij aan voor de training Werkbegeleiders 2021-2022

Scroll naar boven