Hermien (BBL VIG/MZ3)

‘Fijn om ervaring op te doen bij verschillende organisaties’

Hermien werkte met veel plezier in een bakkerij, maar wilde graag wat anders. Jarenlang is ze mantelzorger geweest voor haar moeder, daarom besloot ze over te stappen naar de zorg.

Je werkte bij een bakker, waarom ben je overgestapt naar de zorg?

‘Ik heb hiervoor zes jaar in de bakkerij gewerkt. Daar had ik het prima naar mijn zin. Toch wilde ik graag iets anders doen. Op internet kwam ik de Sallandse Praktijkleerroute tegen. Vijftien jaar lang heb ik voor mijn moeder gezorgd, en heb dan ook het een en ander meegemaakt in de zorg. Ik dacht: ‘Als ik echt nog iets anders zou willen doen, dan moet ik het nu doen.’

Waarom heb jij gekozen voor de Sallandse Praktijkleerroute?

‘Het is fijn dat je direct kunt gaan werken bij een zorgorganisatie en niet eerst een paar jaar moet leren om dan pas te gaan werken. Daarnaast doe je ervaring op bij verschillende zorgorganisaties. Zo werk ik nu bij Huis ter Heyne, straks ga ik weer bij een andere organisatie werken. Ik wil alles meemaken wat de zorg te bieden heeft.’

Twee halve dagen in de week heb je les in het Leerhuis. Hoe bevalt dat?

‘In het Leerhuis zitten we met alle studenten bij elkaar. Dat is leuk, want het is een leuke mix van jong en oud. Je leert van elkaar en helpt elkaar.’

Heb je een tip voor mensen die ook willen overstappen naar de zorg?

‘Het is belangrijk dat het past bij je thuissituatie. Je moet namelijk naast je werk wel de tijd hebben om te leren. Het voordeel van dat je ouder bent, is dat je levenservaring hebt. Dat maakte voor mij de overstap makkelijker.’

Meer Verhalen van studenten

Ja leren in de
praktijk is wat voor mij! Ik ontvang graag meer informatie.

Informatie Aanvragen Popup

Ja, ik meld mij aan!

Ja, ik meld mij aan voor de terugkomsessie op 11 oktober 2021

Ja, ik meld mij aan voor de training Werkbegeleiders 2021-2022

Scroll naar boven