Yoery (BBL VIG/MZ3)

‘Ik wil graag iets betekenen voor een ander’

Toen hij van school kwam twijfelde Joery tussen werken in de ICT en in de zorg. Het werd de ICT. Maar in 2021 besloot Joery toch de overstap te maken naar de zorg.

Waarom ben je overgestapt naar de zorg?

‘Ik houd erg van gamen. Daarom ben ik destijds in de ICT verder gegaan. Ik heb een paar jaar gewerkt op een helpdesk. Toch bleef de zorg mij trekken. Omdat ik graag iets wil betekenen voor een ander, heb ik gekozen om over te stappen naar de zorg.’

Wat spreekt je aan in de Sallandse Praktijkleerroute?

De SPL is een aantrekkelijke manier van leren. Je leert in de praktijk. Iedereen leert op zijn eigen manier. En bij de SPL kun je leren op de manier die het beste bij jou past en op je eigen tempo. Bovendien kun je je eigen draai er aan geven. Ik heb gekozen voor de combinatieopleiding VIG/MZ 3 omdat je dan twee opleidingen in één doet. Bijkomend voordeel van de SPL is dat je meteen aan het werk gaat en geld verdient.’

Waar werk je nu en hoe bevalt dat?

‘Ik werk nu bij woonzorgcentrum Sint Jozef in Deventer. Daar zorg ik voor mensen met dementie. Het is fijn dat je de kans krijgt via SPL om met verschillende doelgroepen te werken. Je mag zelf je voorkeuren aangeven, een mooie kans om veel te proberen en te ervaren.’

Meer Verhalen van studenten

Ja leren in de
praktijk is wat voor mij! Ik ontvang graag meer informatie.

Informatie Aanvragen Popup

Ja, ik meld mij aan!

Ja, ik meld mij aan voor de terugkomsessie op 11 oktober 2021

Ja, ik meld mij aan voor de training Werkbegeleiders 2021-2022

Scroll naar boven