Ilse (2e jaars VIG/MZ3)

20210311-PRAKTIJKLEERROUTE-HUMANITA

‘Ik leer het beste in de praktijk. Dat past bij mij.’

Verstandelijk gehandicapten, de ouderen of toch mensen met een niet-aangeboren hersenletsel? Ilse wil graag ontdekken met welke groep ze later het liefste wil werken. Daarom koos ze voor de Sallandse Praktijkleerroute.

Waarom wil je graag werken in de zorg?

Bij zorg denken mensen bijna altijd aan het verzorgen van mensen. Maar zorg gaat juist om de persoon waar je iets voor kunt betekenen. Je bouwt een band op. Ik kijk ook liever naar wat iemand wel kan, dan wat diegene niet kan.

Je hebt al stage gelopen bij De Parabool, nu zit je bij Humanitas. Wat vind je leuk aan de stages?

Ik leer heel veel op mijn stageplekken. Bij de Sallandse Praktijkleerroute krijg ik de kans om bij verschillende organisaties ervaring op te doen. Zo ontdek ik welke zorgcliënt het beste bij mij past. Ik werk het liefste met volwassenen. Bij de Parabool werkte ik met mensen met een beperking. Bij Humanitas werk ik op de somatische afdeling met ouderen. Dat ligt mij goed. Ook van mijn collega’s leer ik veel. Iedereen werkt op zijn eigen manier, juist van die verschillen leer ik veel.

Wat vind je vooral fijn aan de Sallandse Praktijkleerroute vergeleken met andere opleidingen?

Hiervoor heb ik de opleiding Helpende niveau 2 gedaan. Daar staat het studieprogramma vast. Bij de Sallandse Praktijkleerroute bepaal ik zelf mijn leertempo. Ook kan ik zelf mijn toetsen indelen. Daarvoor is het wel handig als je goed kunt plannen. En je moet natuurlijk wel echt gemotiveerd zijn!

Iedere week bespreek je je ervaringen en leervragen in het Leerhuis. Hoe gaat dat?

Ik vind het heel fijn om met mijn coach te praten over mijn leervragen. Ook kijken we samen met welke modules ik op welk moment het beste kan beginnen. Het is niet zoals op school, zo klassikaal. Het is ook niet dat de docent vertelt wat je moet doen. Nee, mijn docent helpt mij met persoonlijke begeleiding, ik krijg veel eigen verantwoordelijkheid en hebt dus zelf de regie in handen.

Wil je nog iets zeggen tegen nieuwe studenten?

Ja, zeker! Als je gemotiveerd bent, graag initiatief neemt en je wilt leren in de praktijk, dan moet je je zeker aanmelden voor de Sallandse Praktijkleerroute. Of je in ieder geval aanmelden voor de (online) informatieavonden.

Meer Verhalen van studenten

Ja leren in de
praktijk is wat voor mij! Ik ontvang graag meer informatie.

Informatie Aanvragen Popup

Ja, ik meld mij aan!

Ja, ik meld mij aan voor de terugkomsessie op 11 oktober 2021

Ja, ik meld mij aan voor de training Werkbegeleiders 2021-2022

Scroll naar boven