Stefan (1e jaars VIG/MZ3)

Stefan_klein

‘Ik krijg veel eigen verantwoordelijkheid. Dat motiveert enorm!’

Stefan deed de opleiding Helpende Zorg & Welzijn niveau 2. Maar daar verliep veel volgens het boekje. Stefan wilde meer ervaring opdoen en zijn eigen draai er aan geven. Toen hoorde hij van leren in de praktijk van Sallandse Praktijkleerroute. Hij was meteen enthousiast en volgt nu de combinatieopleiding VIG/MZ 3.

Stefan, vertel eens. Waarom past de Sallandse Praktijkleerroute zo goed bij jou?

‘Ik ben heel leergierig en pak graag dingen snel op. Zo heb ik tijdens mijn stage al gewerkt met de tillift. Toen heb ik meteen de lesmodule erbij gepakt. Zo combineer ik de praktijk mooi met de theorie en heb ik deze module al gedaan. Je mag je eigen leertempo bepalen en hoeft dus niet te wachten totdat iets in theorie wordt behandeld zoals bij andere opleidingen. 

Waar loop je stage en wat doe je zoal op een dag?

Ik loop nu stage bij De Parabool met verstandelijk gehandicapten. Nooit gedacht dat ik dat zo leuk zo vinden. Dat is ook een groot voordeel van de Sallandse Praktijkleerroute. Je wordt uitgedaagd om met verschillende zorgcliënten te werken. Daardoor word je heel breed opgeleid. We ondernemen op de Parabool veel met onze cliënten. Per dag kijken we wat de cliënt leuk vindt en graag wil. Zo kunnen we wandelen, kippen kijken bij de Hartkamp, samen lezen of met de duofiets op pad.

Krijg je veel verantwoordelijkheid op je stageadres?

Omdat je het hele studiejaar stageloopt, mag je ook veel doen. Ik werk gewoon mee, het voelt alsof ik hier gewoon werk. Twee bewoners mag ik zelfstandig doen. Mijn stagebegeleider houdt wel een oogje in het zeil, maar ik krijg veel eigen verantwoordelijkheid. Dat motiveert enorm! Ik ga iedere dag naar huis met het gevoel dat ik weer veel geleerd hebt.

En hoe gaat het met begeleiding vanuit school?

School is heel nauw betrokken. Mijn docent komt regelmatig langs op mijn stageplek. Samen lopen we dan door hoe het gaat, wat ik gedaan heb en wat ik nog graag wil leren. Ik vind het fijn om samen met mijn docent te overleggen. Deze manier van leren vraagt zelfdiscipline en motivatie, maar dat heb ik!

Stefan, heb je nog een tip voor nieuwe studenten?

Als je net als ik leergierig en ondernemend bent. Is de Sallandse Praktijkleerroute echt een hele fijne opleiding. Omdat je veel eigen verantwoordelijkheid krijgt, is het goed om korte lijntjes te houden met je docent en stagebegeleider. Het is belangrijk dat zij weten waar je mee bezig bent zodat ze je ook goed kunnen ondersteunen.

Meer Verhalen van studenten

Ja leren in de
praktijk is wat voor mij! Ik ontvang graag meer informatie.

Informatie Aanvragen Popup

Ja, ik meld mij aan!

Ja, ik meld mij aan voor de terugkomsessie op 11 oktober 2021

Ja, ik meld mij aan voor de training Werkbegeleiders 2021-2022

Scroll naar boven