Joanne (2e jaars VIG/MZ3)

Joanne_liggend

Leren uit boeken vindt Joanne maar niets. Ze wil doen en zelf ervaren hoe dingen werken. Daarom koos ze voor Sallandse Praktijkleerroute. Ze is nu 2e jaars VIG/MZ niveau 3. Een keuze waar ze nog altijd heel blij mee is.

Joanne, je bent nu tweedejaars. Hoe bevalt het tot nu toe?

Erg goed! De combinatie van praktijk en school vind ik erg fijn. Boeken zijn niet zo mijn ding. In de praktijk leer ik het beste.

Wat voor stages heb je tot nu toe gedaan?

Het eerste jaar liep ik stage op de somatische afdeling van de Hartkamp. Dat is best intensieve zorg maar ik heb daar wel veel geleerd. Je bent namelijk niet alleen bezig met het zorgen voor de cliënten, maar daarnaast moet je ook van alles regelen. Bijvoorbeeld de afspraken met de huisarts of andere zorgverlener, ook houd je bij hoe het gaat met de cliënt. Dit tweede jaar loop ik stage in de thuiszorg. Heel wat anders. Daar heb ik bewust voor gekozen, ik was namelijk benieuwd hoe het werkt in de thuiszorg.

Wat vind je leuk aan je huidige stage in de thuiszorg?

Ik kom nu bij de mensen thuis, dat is leuk. Dat vraagt soms ook wel om improviseren omdat je niet altijd alles bij de hand hebt. Samen met een collega help ik de cliënten. Ik mag en kan veel zelf doen, zoals stomazorg, wondzorg en insuline spuiten. Mijn collega kijkt mee en geeft eventueel tips.

Vind je het fijn om zo zelfstandig te werken?

Ja zeker! Van meekijken met een collega leer je veel, maar als je het zelf doet ervaar je pas echt hoe het moet en voelt. Daar leer ik het meeste van.

Hoe combineer je je stage met leren?

Ik stel mijn eigen leervragen op. Dat doe ik aan de hand van wat ik tegen kom in de praktijk en wat ik interessant vind. Zo ben ik nu bezig met de module Afscheid nemen. Je kijkt wat er allemaal bij komt kijken als een cliënt komt te overlijden en wat je moet weten. Ik stel zelf de vragen op. Door wat ik meemaak in de praktijk te combineren met theorie kan ik de vragen beantwoorden. Zo leer ik heel gericht en steek ik er het meeste van op.

Als laatste, heb je nog een tip voor toekomstige studenten?

Oh ja. Als tip wil ik meegeven dat als je het beste leert door te doen en je wilt heel graag werken in de zorg, dan is de Sallandse Praktijkleerroute echt een goede opleiding

Meer Verhalen van studenten

Ja leren in de
praktijk is wat voor mij! Ik ontvang graag meer informatie.

Informatie Aanvragen Popup

Ja, ik meld mij aan!

Ja, ik meld mij aan voor de terugkomsessie op 11 oktober 2021

Ja, ik meld mij aan voor de training Werkbegeleiders 2021-2022

Scroll naar boven